2019. december 21., szombat

Két mesekönyv az ünnepek alatt

Sziasztok kedves olvasóim! Ma szinte csak olvastam. Mesekönyvről mesekönyvre. Ami még kinaradt a bejegyzésekből, az ez a két könyv. Ne hadjuk őket sem magányosan. 

Barbie és a delfinek
Kicsit visszakanyarodunk a nyárba. Nyugi nem nagyon. Barbie, Skipper és Ken egy nyaralásra mennek oda, ahol a delfinek úszkálnak. De nem is sejtik, milyen intelligensek is ezek az állatok. Megtalálnak egy nyakláncot és visszahoznak egy gumikacsát. A legjobban a szereplők ruhája tetszett. Szerintem az illusztrációk tök retro-k voltak. A történetek meg fantasztikusak. Tele kalanddal. 

Fülszövege: Barbie most érkezett meg az ausztráliai szállodába húgával, Skipperrel, és barátjával, Kennel. – Hű, de elegáns ez a hely! – ámuldozott Barbie, amint beléptek a szálloda halljába. – Pont olyan, ahogyan azt a prospektusban láttuk! – És még milyen szép lesz a tengerpart! – tette hozzá Ken.

 
Megszerzés: a karácsonyi vásárban vettem meg 50.-ftért. 

Lázár Zsófia: Téli mese
Igazán érdekes téli történetet mesélt el. Picit fura volt. A szereplők nevei mindenki érdeklődését felkeltik. Ami megfogott nagyon engem, az a borítója és a benne lévő illusztrációk voltak. Szépen lettek festve a képek. A kis község csak akkor tágíthatja ki a kapuit, hogy biztonságban megérkezzék Hóapó, ha az ellenség megüzeni, hogy nem lesz vele harc. Mindenki izgul, érdemes e félni és állandóan, biztonságban tudni mindent, vagy lehet kockáztatni. Még most is kicsit furcsa.

Mit gondolok:
- a királyról? Picit túl izgulja az egészet, de szeretné biztonságban tudni népét.

Fülszövege: Batein Kaitos, az északnyugati erdők réme tartja rettegésben a környéket. Az udvar és a kis királylány, Bellatrix mindent megtesznek azért, hogy megóvják Sarkcsillagváros békéjét, miközben a lakók izgatottan készülődnek a Hóünnepre, melyre idén maga Hóapó látogat el. A Bogármese népszerű írónőjének meséjét Faltisz Alexandra rajzai elevenítik meg.


Mindenkinek további szép napot és kellemes ünnepeket kívánok! 
Luca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...