2019. december 8., vasárnap

Last Christmas

Anyukám angolul mutatta meg nekem először nyáron az előzetesét. A címe hallatán rögtön tudtam, hogy látnom kell. Hisz' George Michael: Last Christmas című számja volt a kedvencem 3 éves korom óta. Ahogy néztem a színészeket, tudtam, hogy imádni fogom. Emilia Clarke-től nagy kedvencem volt a Mielőtt megismertelek, amit könyvben is olvastam. Nemrég azt mondták róla, hogy sírós-pityogós film. Emiatt nem akartam volna megnézni karácsony környékén, mert biztos, hogy nagy traumát okozna nekem feldolgozni. Így tegnap mentünk moziba megnézni. Aranyosnak találtam a kibontakozó szerelmet, mókásnak Kate szerencsétlenségeit (kicsit magamra is ismertem 😁), Emma Thompson meg hab volt a tortán. Őt is nagyon szeretem, sok filmben láttam már. Kitaláltam, hogy itt vicces szerepet fog játszani, de hogy ennyire. Sokat röhögtünk rajta. De rájöttem közben, hogy egy nagyon komoly témát takar. Kicsit elkomorodtam. Nehéz lehetett elfogadni Petrának az egészet. A közepe felé kezdtem unalmasnak találni. Majd jött egy fordulat, ami megváltoztatta a véleményem. Egy akkora csavar jött, hogy elképedtem. Áttört rajtam az izgalom. Teljesen más befejezésre számítottam. Kicsit nagyobb "BUMMot" vártam volna tőle. De így is jó volt. Nem mondom, hogy könnyed, mert még így is nehéz volt feldolgozni. Nem úgy volt sírós-pityogós. Ezen jó érzéssel volt sírni. Az embert arra ösztönzi, hogy csak egy élete van. Amit ad, azt kapja vissza. Éljük úgy ahogy akarjuk. Segítsünk embertársainkon, alakítsuk a jövőnket, tegyünk egészségünkért, de a legfontosabb, szeressünk egymást és magunkat.

Szereplők:
Emilia Clarke: Kate
Henry Golding: Tom
Rebecca Root: Dr. Addis
Jane Anouka: Alba
Lydia Leonard: Marta
Emma Thompson: Petra
Michelle Yeoh: Mikulás

Fülszövege: Kate egy fiatal nő, aki sorban hozza meg a rossz döntéseket. Milyen volt a legutóbbi randevúja? Elfogadott egy állást, így egy áruházban ő lett Télapó egyik manója. Kisülhet ebből még bármi jó? Amikor Kate az áruházban megismerkedik Tommal, az élete új irányt vesz. Mégis úgy érzi, hogy mindez túl jó ahhoz, hogy igaz legyen.

Kedvenc idézet: Nézz fel!

Csillagozás: 8/10

Hány éves kortól ajánlom? +18

További szép napot kívánok!
Luca

A nap kérdése:
-Láttad már a filmet?
-Szereted George Michael: Last Christmas c. számját?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...