2020. január 25., szombat

Retrock- Január 2020

Sziasztok kedves Olvasóim! Ez az első Retrock bejegyzés. Bizony, hamarosan véget ér a Január is. Gondoljuk csak végig, mennyi minden történt velünk. Jött az elseje, a fogadalmak, stb. Igaz, az időjárás nem volt mindig kedvező. Sokszor borús, ködös utcákon járhattunk. De most csöppenjünk vissza a jelenbe!
Igazábból a jelen sem olyan jó. Itt van a nyakunkon az influenza járvány. Vagy ha nem a járvány, ilyen időben könnyű megfázni. De semmi baj! Elhoztam nektek olyan ötleteket, amikkel hamar meggyógyulsz vagy elkerülheted a betegséget.


Az első és legfontosabb, az öltözködés. Hiába süt a nap, attól még lehet embertelen idő. A tanácsom, a réteges öltözet. Inkább többet, de vékonyat a vastag alá. Nem mindig van igaza a tévének vagy a telefonnak. A legjobb az, ha előbb kinézünk az utcára, kinyitjuk az ablakot.


Ne feledkezzünk meg a higéniáról sem! A rendszeres kézmosás igencsak hasznos tud lenni. Mossunk kezet minden étkezés előtt (vagy használj fertőtlenítő gélt, gondolok itt az utcai evésekre, hamburger, hotdog, stb.) hazaérve ez legyen az első, gondolj bele, egy társasházban hányan fogták meg a főkapu kilincsét.


De nem csak a külső, és a higénia áll az élen. Ott vannak az ételek. Sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni a teljes biztonság miatt. A legjobb szerintem az, ha olyan kajákat fogyasztunk, amelyeknek nagy a C-vitamin tartalma. Összeszedtem egy párat, amit így télen is be lehet szerezni:
- paprika
- petrezselyem
- brokkoli
- karfiol
- narancs
- mandarin
- káposzta
- paradicsom
- zeller
- spenót
- s vannak olyan fűszerek amik az immunrendszert növelik és védik pl.: fahéj, kurkuma, ánizs, szegfűszeg
- a citromos víz is sokat segít, főleg az emésztésben

Így akár egy jó vacsora vagy ebéd ötletet is tudtam adni.


Ha már beszéltünk az ételekről, jöjjenek az italok. Ebben a korszakban sok folyadékot kell inni. A legjobb a víz és a tea. Hanyagoljuk a jéghideg löttyöket, mert nem tesz jót a toroknak! De meg ne próbáljátok melegen vizet inni, mert szaladhattok a klotyóra.
Ha teáról beszélünk akkor itt vannak azok a fő elemek, amiket mindenképpen bele kell tennetek, ha meg akartok gyógyulni:
- gyömbér
- citrom
- esetleg méz
- sok fahéj
Ezek mind segítik a gyors felépülést.

Tudom milyen rossz szokott lenni az a sok orrfújás. Az összes közül a legrosszabb. A legjobb amit ez ellen tehetsz, az a rendszeres orrmosás. Nyugi, nem hangzik olyan rosszul mint amennyit használ. Ha pedig eleged van már abból, hogy sebes az orrod, mert kimarta a sok papírzsepi, a legjobb ha bekened egy krémmel. Nekem leginkább a Sudocrem szokott segíteni. A tisztább légzésért is van természetes megoldás. Az inhalálás. Egy fazekat töltsd tele forró, felforrt vízzel. Tegyél bele egy marék sót, kiskalán szódabikarbóna ha kamillát is teszel bele, fokozod a fertőtlenítő hatást, de az elhagyható, aki alergiás rá. A fezekat tedd le az asztalra, hajolj fölé, és tegyél a fejedre egy törülközőt. Készíts magad mellé papírzsepit, mert fellazítja a váladékot. Sőt, a pórusoknak is jót tesz. Szóval ezt a módszert szépitkezés alkalmával is használhatod. Vigyázat, ne túl közel hajolj, mert akár égési sérülést is tud ejteni a garaton és nyálkahártyán. Csak óvatosan!

Egy idézettel búcsuznék tőletek: ,, A természet a legjobb patika"
Sebastian Kneipp

Mindenkinek egészséget és pihentető regeneráló hétvégét kívánok. Remélem tudtam segíteni.
Luca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...