2020. február 24., hétfő

Judy

Sziasztok kedves Olvasóim! Újra popcornt vettem a kézbe, beültem a mozi székbe. Egy értékelést olvasshattok most a Judy című filmről. 
Ez egy életrajzi dráma. Szóval mindenféle témát megmozgat. Ez Judy Garland életéről szólt. Már az előzetesből kiderült, hogy nem valami vidám. Korábban láthattuk a Queen együttesről, Bohém rapszódia néven, Elton John-ról Rocketman címen készült életrajzi filmet. De szerintem ez volt a legkeményebb. A legszomorúbb. Lehet hogy azért, mert nő vagyok. Teljesen egyet tudtam érteni Judyval. Igen, ivott, gyógyszereket szedett, de őt kiskora óta zablán tartották. Gyógyszert szedett arra, hogy ne legyen éhes, hogy aludjon, és hogy ne aludjon. A férjétől elvált és a gyermekeiért küzdött, harcolt az élettel, hogy jobb legyen nekik. És mi lett a vége? Annyira megsajnáltam. Teljes szívemből sajnáltam. Már a film eleje sem volt valami nyugtató. De nyugi, nem vesztegettem el egy mozijegyet, mert voltak benne szép, értékes, örömteli, mesés pillanatok is. Bár mégis, úgy elszorítja az ember testét az igazság. Ezt így végignézni, látni is borzasztó volt, nemhogy átélni. Nem lettem volna Judy helyében. Hiába csillogás, sztárvilág, nem mindig jó ez. Nem akarlak titeket elrettenteni ettől, de mindenképpen vigyenek a sírósok zsepit, mert nekem is könny szökött a szemembe. A vége olyan szép, megható, emberien egyszerű, de mégis keserédes volt. Már azt hittem kihagyják a kedvenc számom tőle, de ez sem maradt el. Igazából azért érdekelt, mert Renée Zellweger játsza a főszerepet. Nemsok mindent tudtam eddig Judyról, de annyira jól ki lett dolgozva, hogy információ-bombával távozik az ember. Renée nagyot alakított. Mindenkinek ajánlom legalább egyszer megnézni, de csak egy 100-as csomag zsepivel! ❤

Fülszövege: A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Annak reményében, hogy elegendő pénzt kereshet két kisebb gyermekének eltartására, elvállal egy londoni varietéturnét. Bár Garland népszerűsége Amerikában már megkopott, csillaga Európában még fényesen ragyogott, amikor 1969 telén megérkezett Londonba. A fellépések azonban nem minden zökkenő nélkül zajlanak, Garland folyamatos harcot folytat saját magával, a közönséggel, és a menedzsmenttel egyaránt. 


Mindenkinek további szép napot! (Még becsatolom ide a szereplőket, ha valakit érdekel)
Luca

Szereplők: 
Renée ZellwegerJudy Garland
Finn WittrockMickey Deans
Jessie BuckleyRosalyn Wilder
Rufus SewellSidney Luft
Michael GambonBernard Delfont
Bella RamseyLorna Luft
John DagleishLonnie Donegan
Gemma-Leah DevereuxLiza Minnelli
Royce PierresonBurt Rhodes
Lewin LloydJoey Luft

2020. február 22., szombat

Mr. Darcy nyomában

Sziasztok kedves Olvasóim! Most egy olyan értékelést hoztam Erin Butler: Mr. Darcy nyomában című könyvéről, ami kicsit elüt a többi értékeléstől. Ugyanis sokan lehúzták ezt a regényt, de nekem a kedvencem lett. 
Az olvasmány Jane Austen regényeire, történeteire épül. Én még nem olvastam az írónőtől, de ez a kötet kedvet adott hozzá. Furcsa, ahogy megláttam a címét a könyvnek, tudtam, ezt el kell olvasnom. Komolyan, meg sem néztem a tartalmát, rögtön kivettem. Otthon már alig vártam, hogy kinyissam. Az elején nagyon tömegnek, kiszámíthatónak, tipikusnak tűnt. De rögtön a második fejezetnél megváltozott a véleményem. Rájöttem, ez pont az ellentéte. Kiszámíthatatlan, fordulatos. Egy lány aki nem tudja eldönteni melyik fiú kell neki a három közül. Sokan ezt furcsálták, nem bírták követni, nem értették mi is történik most? Én ezt így értelmeztem. Igen, ezt én is megéltem az olvasása közben, de ebben nem a negatívat, hanem a pozitívat találtam meg. Teljesen meg tudtam érteni Liza helyzetét. Tini. A tinik nem mindig tudják mit csináljanak. A gyerek és a felnőtt kor között állnak. Néha azt sem tudják fiúk vagy lányok. Nem hogy ki legyen a szívük választottja. Ezt mindenki megéli. Azt pedig természetesen megértem, hogy akinek eddig semmi köze nem volt a fiúkhoz és egyszerre bejön a képbe 3, az eléggé össze lehet zavarodva. Elkalandozhattunk Londonba, Angliába, bejárhattuk azokat a helyszíneket, ahol a híres írók gyártották alkotásaikat, vagy ahol éltek. Gyönyörű tájakon ballaghattunk. Kalandok, összetört szívek, barátságok, halál, elvesztés, remény, betegség, ex, és még sok más előfordul benne. Épp ezért olyan változatos. A végén meg egyszerűen röhögnöm kellett. Nekem egy nagy kedvencem lett. Csak ajánlani tudom. Ha valaki kedvet kapott, olvassa el, írjon egy értékelést, kiváncsi vagyok ti mit gondoltok róla. 

Kedvenc idézet: 
,,Van, hogy az ember nem tudja értékelni azt, amije van, mindaddig, amíg majdnem el nem veszíti"

Mit gondolsz: 
-Lizáról? Kicsit el volt veszve a hirtelen eseményekben, de ez érthető, hisz' tini. Végül megtalálta amit keresett. 

Fülszövege: A 16 éves Liza Johnson igazi Jane Austen-rajongó: lábán Pemberley-zokni, táskájában az imádott írónő összes műve egy kötetben, és olyan régiesen beszél, mintha maga is az egyik Austen-regényből lépett volna ki. Addigi, látszólag nyugodtnak és örök szinglinek tűnő élete fenekestül felfordul, amikor megjelenik a színen Mr. Tökéletes, aki akár Mr. Darcy inkarnációja is lehet(ne), de ott van még a legjobb barátnő, Janie expasija is, és a képbe még egy szexi angol srác is bekavar, aki akcentussal csókolózik…
Liza elég rendesen bajba kerül, anyai tanács híján és jobb ötlete nem lévén, Jane Austenhoz és karaktereihez fordul segítségért – elvégre ki ismerné náluk jobban a flörtölés és a szív rejtelmeit…
Kérdés, hogy a kétszáz éve még remekül működő szokások átültethetőek-e napjainkba, és hogy Lizának is az a sors jut-e, mint névrokonának, Eliza Bennetnek: megtalálja-e a saját Mr. Darcyját…


További szép napot kívánok! 
Luca

2020. február 21., péntek

Kerek perec

Sziasztok kedves Olvasóim! Hoztam egy értékelést Papp Diána: Kerek perec című könyvéről! 
 Van egy lány akit Dórinak hívnak. Ez a lány jógaórát tart és manókat varr. Ám nagyon szegényes életmódot folytat. Nem enged meg magának ételt a hűtőszekrényébe. De egy napon minden megváltozik, amikor megjelenik a felszínen egy gazdag, jóképű, spanyol, egyszóval tökéletes férfi. Első látásra szerelem lesz. Bár a tökéletes sem tökéletes. A nagy táv a két szív között, egy volt barátnő, egy gyerek, és egy 20 éve eltűnt anyuka is bekapcsolódik a regénybe.
 2 évvel ezelőtt kaptam karácsonyra. Akkor nem érdekelt nagyon mi lehet ebben. De jó, hogy hagytam neki elég időt. A hangulata hasonlított Palotás Petra: Bécsi kávé pesti lány című könyvére, de mégis elütött tőle. Ez abszolút tipikus Budapesti olvasmány volt. Megelepett, hogy olyan helyszíneken vezetett át minket az írónő, ahol már jártam, amit már ismerek. De nehogy azt hidd, hogy csak Magyarország fővárosában, a Balatonnál, Spanyolországba, Ciprusra is mehettünk. Az eleje tele volt cuki, romantikus kapoccsal, majd ez kezdett kicsit a vége felé közeledve eltűnni. Szintén a közepe unalmas volt számomra. De a poénok feldobták a hangulatot. Ezek azok, amik nem engedték, hogy abbahagyd.  Sokan írták, hogy receptek találhatóak meg benne, mivel az írónő szeret sütni-főzni. Na azokat én is megtaláltam. Hasznos tud lenni, ha el szeretnél készíteni egy vacsorát vagy ha vendégek jönnek, akkor meg tudod lepni ezzel őket. Mint már említettem, a helyszíneket tényleg szépen jelenítették meg. Ott lehettél a tengerparton, egy spanyol vidámparkban, vagy a magyar tenger közelében. Annak ellenére eseménydús regénynek ígérkezett. A végére tartogatták megint a nagy csattanót. De ott, tényleg a kezemből kellett volna kiszakítani a könyvet, hogy letegyem. Mintha az olvasmány borítójával összeragadt volna a kezem. Micsoda fordulatok szikráztak mint a tűzijáték. Jó volt, de nem lett a kedvencem. Egyszer megérte elolvasni.

Kedvenc idézet:
,,Hollywood itt van Magyarországon! Csak győzze az ember türelemmel kivárni."

Mit gondolok:
-Dóriról? Kellett neki egy löket, hogy kezdjen el élni. Az nem tetszett nekem, hogy eddig tényleg olyan "gimnazista" ahogy a könyvben említették, életet élt felnőtt létére. Nem kellett volna  sajnálnia magától a sok jót, vagy csak olyan apróságot, mint pl.: étel a hűtőben. De azért jó fej volt. 

Fülszövege: Molnár Dóri, manóvarró és jógaoktató közel 30 éves, de még mindig felelősség nélküli gyerekéletet él. Ugyan már elköltözött a szüleitől, érzelmileg és anyagilag is erős függésben él tőlük. A késői felnőtté váláshoz a sors a segítségére siet: a vásárban, ahol saját készítésű figuráit árulja, egyszer csak felbukkan a szerelem, egy nála idősebb, jóképű, külföldi férfi személyében. Dóri élete fenekestől felfordul, de a változás sok-sok kérdéssel és megpróbáltatással jár. Hogy a távolsági romantika megmutatja-e a saját útját a fiatal lánynak, vagy az maga a célállomás, az kiderül a Kerek perecből.


Mindenkinek további szép napot kívánok! 
Luca

2020. február 16., vasárnap

Fantasztikus Farsang 2020

Sziasztok kedves Olvasóim! Ebben a bejegyzésben mégjobban ráhangolódunk a farsangra. Velem tartotok? 🙂

🎉Mi is az a farsang? 
A farsang a Vízkeresztől a Húshagyókeddig, a Nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. A farsang csúcspontja a karnevál, magyarosabb nevén "a farsang farka". Ez a farsangi időszak utolsó három napja. A mulatságok, ünneplések, korszaka. Itt irányul rá mégjobban a télbúcsúztatás. Míg máshol híres karneválok vannak (pl. :  riói karnevál, velencei karnevál) nálunk, itt Magyarországon a hagyományosan megrendezett mohácsi busójárás a megszokott. 

🎉Meddig tart a farsangi időszak?
Vízkereszttől (Január.06) a Húshagyókeddig (hamvasztószerda előtt, húsvétvasárnap előtti 47. nap)

🎉Farsangi hiedelmek/szokások
,,A farsang a párválasztás időszaka volt és egyben fontos „esküvői szezon”, mivel a húsvéti böjt időszakában már tilos volt esküvőt tartani."
,,A farsangvasárnap a farsangi időszak végén lévő farsang farkának első napja. Számos helyen ezen a napon tűzték a legények kalapjukra a kiválasztott lányok bokrétáját."
Wikipédia

🎉Farsangi ételek
- Farsangi fánk vagy pampuska
- Herőce vagy forgácsfánk
- Kocsonya
- Rétes

🎉Fánk recept
Ha már szó esett a fánkról, akkor jöjjön egy recept, amit el tudtok készíteni egy mulatságra, egy családi összejövetelre, vagy csak egy hűvös délutánra. 
Hozzávalók/4 adag:
- 50 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 4 ek cukor 
- 1 csomag vanílliás cukor
- 1 db tojássárga
- 7 dkg margarin
- 2 ek porcukor
Elkészítés: 
1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
3. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
4. Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
5. A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
6. Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta.
7. Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.
8. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
9. Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.
Recept: Innen

🎉Minek öltözzek be? 
Talán segít az, hogy elárulom én minek öltöztem be. Először is unikornisnak, másodjára az R-GO együttesből Gidának. Gondolom az első változatot választjátok. 🦄

Inkább a gyerekek szoktak most már jelmezt ölteni, de a szülőknek is ajánlom, mert igazán mókás tud lenni. De azért adok egypár tippet.
Lányoknak: 
-piroska
-menyasszony
-hercegnő
-tündér
-katica
-vagy esetleg egy mesefilmből egy karaktert is kiragadhattok

Fiúknak:
-kalóz
-katona
-matróz
-rendőr
-tűzoltó
-autós versenyző
-szintén egy karakter egy mesefilmből

Ha te is be szeretnél öltözni, de nem akarsz túlzásba esni, kreatívkodni szeretnél, vagy csak ki szeretnéd díszíteni az otthonod, ezekhez hoztam kettő álarc sablont. Ezt gyerekek kezébe is adhatjátok kiszínezni, így akár egy jó program is kisülhet belőle. Ezeket a sablonokat én csináltam remélem megfelel. 
Ezeket kinyomtathatjátok, vagy ha felnagyítjátok, akkor át is rajzolhatjátok egy papírlapra, máris lehet díszíteni. Utána már csak ki kell nyírni, kétoldalra lyukat vágni, majd belefűzni egy gumit vagy fonalat. Készen is van a dekoráció vagy a kellék a jelmezhez. 

🎉Busójárás
 A Busójárás egy tavaszváró, téltemető népszokás a Mohácson és környékén élő emberek számára. Ilyenkor beöltöznek szőrmékbe, rémisztő maszkot vesznek fel, hogy hatásosabban elűzzék a telet. 

🎉Farsangi versek
Hoztam egypár farsangi verset a hangulat kedvéért. 
Osvát Erzsébet: Sül a fánk
Serceg a zsír
sül a fánk.
Fényessárga
serpenyőből
ragyog ránk.

Illatozik,
nő, dagad
az orrunkat
csiklandozó
jó falat.

Már a tálon
a sok fánk.
Fehér cukor-
felhő alól
nevet ránk.

Ránk nevet és
integet.
Itt a farsang,
vidám farsang,
gyerekek!

Gazdag Erzsi: A bohóc köszöntője
Jancsi bohóc
a nevem.
Cintányér a
tenyerem.
Orrom krumpli,
szemem szén.
Szeretném, ha
szeretnél!
Velem nevetsz,
ha szeretsz.
Ha nem szeretsz,
elmehetsz!
Szívem, mint a
cégtábla,
ruhámra van
mintázva.
Kezdődik a
nevetés.
Tíz forint a
fizetés.
Ha nincs pénzed,
ne nevess!
Azt nézd, innen
elmehess!

Pálfalvi Nándor: Farsang
Táncra, táncra kislányok,
daloljatok kisfiúk.
Itt a farsang, haja- huj,
ne lássunk most szomorút.

Mert a farsang februárban
nagy örömöt ünnepel:
múlik a tél, haja- huj,
s a tavasznak jönni kell.

🎉Farsangi mesekönyvek
A Trixi könyvek kiadói sorozatából származó Farsang az óvodában címmel megjelent könyv, igazán aranyos, barátságos és az igazat mutatja. A színek kavalkádja tényleg felkeltik a gyerekek érdeklődését. 
Bogyó és Babóca mániás vagyok. A farsang innen sem maradhat ki. Ha egy bogárka bajban van, a barátaira mindig számíthat. A cuki, kicsiknek gyártott rajzok elvarázsolnak mindenkit. 

Nos, ennyi lett volna mára. Mindenkinek további szép napot és jó farsangozást kívánok! 
Luca

2020. február 15., szombat

Mámoros Valentin nap 2020

Sziasztok kedves Olvasóim! Igen kicsit csúszva, de itt van a Valentin napi ajánló/hangolódó bejegyzés. De ami késik, nem múlik. Nos, hangolódjunk együtt a Valentin napra! 

💞Mi az a Valentin nap? 
,,A Valentin nap igazi gyökerei jó messzire nyúlnak vissza a történelembe. A hagyományok szerint Szent Valentin, akiről az ünnep a nevét kapta, mártírhalált halt, mert nem adta fel a kereszténységet a vallás üldöztetése idején. Tehát korábban vallási színezete vol ennek a napnak" írta a Due Tallozó újság. 

💞Mikor van Valentin nap? 
Február 14-én, de szerintem ezt, vagyis a szeretetet, a szerelmet minden nap meg lehetne ünnepelni. Kedveskedni, ajándékozni azoknak az embereknek, akiket nagy becsben tartasz. 

💞Top 3 romantikus zene
Igen, több milliót sorolhatnék, de most csak hármat. Vagyis négyet, mert nem bírtam megállni. Nincs is jobb, mint a szerelmes zenéket hallgatni egy bögre kakaóval vagy egy kis csokival. 

1. Bee Gees: Deep is your love
Hát ez van. Nem várhattok tőlem mást mint megint a retrot. Egyszer megkérdeztek egy híres énekest (azt hiszem Rick Astley volt, de nem biztos), mit gondol, melyik szerinte a legromantikusabb zene. Ezt választotta. Tényleg nagyon jó. Az az ölelgetős, lassú szám. 

2. Stevie Wonder: I just called to say I love you
Stevie Wonder nem semmi. Imádom ezt a szerethető számát. Olyan jó. Hozzá a profi "fellegek között járok annyira jó" hangja teljesen elvarázsol mindenkit. 

3. Demjén Ferenc: Szerelemvonat
Ezt azért is válogattam be, mert ez az a tipikus szívecskés, rózsaszín ködös music. Vidám, a pörgős és a lassú között van. 

+1 R-GO: Szerelmes vagyok !
Ne maradjon ki a kedvenc együttesem sem, így ennek is itt a helye. Erre lehet táncolni, bulizni, hisz ez egy felszabadító, szerelmes dal. A Csiki-Dam stílus nagyon feldobja az egészet. 

💞Top 3 romantikus vers
A vers-falóknak (mint én), hogy legyen nekik is öröm, természetesen ezt sem halasztom el. Akik viszont nem szeretik nagyon ezeket, azoknak is ajánlom olvasgatni, mert szerintem ezek is hozzátartoznak a szerelemhez. 

1. Ady Endre: Bíztató a szerelemhez
Szép asszonyom, a szerelem
Ötlettelen és ócska jószág.
És mégis, hidd el, ez az egy
Hajszás valamink: a valóság.
 
Az ember mindent elfeled,
Élni, hazudni, halni, adni,
De csók-kérő daganata
A sírban sem fog lelohadni.
 
Drágám, az évek és napok,
Hidd el, nem lesznek sohse szebbek:
Holnap s mindig az emberek
Ölelnek, szülnek és temetnek.
 
Valahogyan, valahogyan
Ezt kellene feledni máma.
Ez a kicsi kis feledés:
Ez az emberek boldogsága.
Édes, ugye, mi feledünk?
Drágám, ugye, a napok, évek
Nem rontják meg a mámorunk,
Nem rontnak meg engem és téged?
 
Olyan mindegy, mint szeretünk,
Olyan mindegy, csókunk mifajta,
Olyan közeli a Halál
S olyan nagyszerü győzni rajta.

2. Nagy László: Ki viszi át a szerelmet
Létem ha végleg lemerűlt,
ki imád tücsök-hegedűt?
Lángot ki lehel deres ágra?
Ki feszül föl a szivárványra?
Lágy hantú mezővé a szikla-
csípőket ki öleli sírva?
Ki becéz falban megeredt
hajakat, verőereket?
S dúlt hiteknek kicsoda állít
káromkodásból katedrálist?
Létem ha végleg lemerűlt,
ki rettenti a keselyűt!
S ki viszi át fogában tartva
a Szerelmet a túlsó partra!

3. Radnóti Miklós: Bájoló
Rebbenő szemmel
ülök a fényben,
rózsafa ugrik
át a sövényen,
ugrik a fény is,
gyűlik a felleg,
surran a villám,
s már feleselget
fenn a magasban
dörgedelem
vad dörgedelemmel,
kékje lehervad
lenn a tavaknak,
s tükre megárad,
jöjj be a házba,
vesd le ruhádat,
már esik is kint,
vesd le az inged,
mossa az eső
össze szívünket.

💞Top 3 romantikus könyv
A könyvmolyok kedvére egy kis ajánlónak is megfelel remélem. Sok szerelem, szeretet, érzelmet tükröző és rejtő regényt hoztam nektek. 

1. David Levithan: Nap nap után
A filmet nem érdemes megnézni, mert teljesen más a könyv. Jobb. Romantikusabb. Annyira szép, hogy sírni tudsz a végén. Szóval csokit és papírzsepit a kézbe, jöhetnek az érzelmek. 

2. Katie D. Anderson: Csók és szájfény
Ez viszont izgalmas, kalandos, de mégis olyan érzés tölt el az olvasása közben, hogy mindenkit megölelnél, annyira jó. Csak ajánlani tudom. Csajos, sminkelősöknek kötelező. 😃

3. Erich Segal: Love story
Jöjjön az első romantikus könyvem amit olvastam. Itt sem marad a szem könny nélkül. De amennyire sírós-pityogós, annyira szép és érzelgős. Imádni való egy kötet. 

💞Top 3 romantikus film
Nincs is jobb mint cuki filmeket nézni. Jöhet a bonbon, egy pihe puha takaró, na meg persze a film. 

1. Bridget Jones
Szokásos, hogy imádom a Bridget Jones összes részét. Nem csak a szerelem, hanem a viccek, a poénok, maga a vígjátékon való röhögés is összehozza az embert. 

2. Only you
Ez volt a második filmem Robert Downey Jr-tól. Most elkalandozunk Olaszországba, Rómába, a sajtok, a jó borok és a nyugalom városába. A film nemcsak szép, de híres helyszíneket, a gyönyörű tájat, az olasz hangulatot is elhozza nekünk. A humor és a szeretet is szép helyet kap. 

3. Meseautó
Lehet a régebbi, vagy az újabb változat, én mindkettőt szeretem. Ez a tipikus magyar, kalandos, izgalmakkal teli filmmel találkozhatunk. Nem igazán téli, de nyáron egy jó limonádé lehet. 

💞Ajándék ötletek
Igen, vannak azok amiket nem lehet kihagyani, szinte már hagyomány. Ilyen pl. : a csokoládé és a virág. De ha valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni a párod, akkor azt ajánlom, hogy engedd szabadjára a fantáziád. Szerintem nincs is jobb mint egy együtt töltött élmény. Lehet akár az egy otthoni mozizás, betakarózva, valami különleges étellel, borral, illatos gyertyával (így a hangulatfény is ki van pipálva). Vagy egy séta az erdőben. Menjetek el a kedvenc helyeitekre ha tehetitek. Ha nagyon extrára vágysz és van rá igényed, akkor egy welness hétvégével is meglepheted párod. Vagy a kedvenc éttermetekben is eltölthettek egy vacsorát. Amit szerettek. 

Mindenkinek további szép napot és boldog Valentin napot kívánok! 
Luca

Judy

Sziasztok kedves Olvasóim! Újra popcornt vettem a kézbe, beültem a mozi székbe. Egy értékelést olvasshattok most a Judy című filmről.  ...