2020. február 15., szombat

Mámoros Valentin nap 2020

Sziasztok kedves Olvasóim! Igen kicsit csúszva, de itt van a Valentin napi ajánló/hangolódó bejegyzés. De ami késik, nem múlik. Nos, hangolódjunk együtt a Valentin napra! 

💞Mi az a Valentin nap? 
,,A Valentin nap igazi gyökerei jó messzire nyúlnak vissza a történelembe. A hagyományok szerint Szent Valentin, akiről az ünnep a nevét kapta, mártírhalált halt, mert nem adta fel a kereszténységet a vallás üldöztetése idején. Tehát korábban vallási színezete vol ennek a napnak" írta a Due Tallozó újság. 

💞Mikor van Valentin nap? 
Február 14-én, de szerintem ezt, vagyis a szeretetet, a szerelmet minden nap meg lehetne ünnepelni. Kedveskedni, ajándékozni azoknak az embereknek, akiket nagy becsben tartasz. 

💞Top 3 romantikus zene
Igen, több milliót sorolhatnék, de most csak hármat. Vagyis négyet, mert nem bírtam megállni. Nincs is jobb, mint a szerelmes zenéket hallgatni egy bögre kakaóval vagy egy kis csokival. 

1. Bee Gees: Deep is your love
Hát ez van. Nem várhattok tőlem mást mint megint a retrot. Egyszer megkérdeztek egy híres énekest (azt hiszem Rick Astley volt, de nem biztos), mit gondol, melyik szerinte a legromantikusabb zene. Ezt választotta. Tényleg nagyon jó. Az az ölelgetős, lassú szám. 

2. Stevie Wonder: I just called to say I love you
Stevie Wonder nem semmi. Imádom ezt a szerethető számát. Olyan jó. Hozzá a profi "fellegek között járok annyira jó" hangja teljesen elvarázsol mindenkit. 

3. Demjén Ferenc: Szerelemvonat
Ezt azért is válogattam be, mert ez az a tipikus szívecskés, rózsaszín ködös music. Vidám, a pörgős és a lassú között van. 

+1 R-GO: Szerelmes vagyok !
Ne maradjon ki a kedvenc együttesem sem, így ennek is itt a helye. Erre lehet táncolni, bulizni, hisz ez egy felszabadító, szerelmes dal. A Csiki-Dam stílus nagyon feldobja az egészet. 

💞Top 3 romantikus vers
A vers-falóknak (mint én), hogy legyen nekik is öröm, természetesen ezt sem halasztom el. Akik viszont nem szeretik nagyon ezeket, azoknak is ajánlom olvasgatni, mert szerintem ezek is hozzátartoznak a szerelemhez. 

1. Ady Endre: Bíztató a szerelemhez
Szép asszonyom, a szerelem
Ötlettelen és ócska jószág.
És mégis, hidd el, ez az egy
Hajszás valamink: a valóság.
 
Az ember mindent elfeled,
Élni, hazudni, halni, adni,
De csók-kérő daganata
A sírban sem fog lelohadni.
 
Drágám, az évek és napok,
Hidd el, nem lesznek sohse szebbek:
Holnap s mindig az emberek
Ölelnek, szülnek és temetnek.
 
Valahogyan, valahogyan
Ezt kellene feledni máma.
Ez a kicsi kis feledés:
Ez az emberek boldogsága.
Édes, ugye, mi feledünk?
Drágám, ugye, a napok, évek
Nem rontják meg a mámorunk,
Nem rontnak meg engem és téged?
 
Olyan mindegy, mint szeretünk,
Olyan mindegy, csókunk mifajta,
Olyan közeli a Halál
S olyan nagyszerü győzni rajta.

2. Nagy László: Ki viszi át a szerelmet
Létem ha végleg lemerűlt,
ki imád tücsök-hegedűt?
Lángot ki lehel deres ágra?
Ki feszül föl a szivárványra?
Lágy hantú mezővé a szikla-
csípőket ki öleli sírva?
Ki becéz falban megeredt
hajakat, verőereket?
S dúlt hiteknek kicsoda állít
káromkodásból katedrálist?
Létem ha végleg lemerűlt,
ki rettenti a keselyűt!
S ki viszi át fogában tartva
a Szerelmet a túlsó partra!

3. Radnóti Miklós: Bájoló
Rebbenő szemmel
ülök a fényben,
rózsafa ugrik
át a sövényen,
ugrik a fény is,
gyűlik a felleg,
surran a villám,
s már feleselget
fenn a magasban
dörgedelem
vad dörgedelemmel,
kékje lehervad
lenn a tavaknak,
s tükre megárad,
jöjj be a házba,
vesd le ruhádat,
már esik is kint,
vesd le az inged,
mossa az eső
össze szívünket.

💞Top 3 romantikus könyv
A könyvmolyok kedvére egy kis ajánlónak is megfelel remélem. Sok szerelem, szeretet, érzelmet tükröző és rejtő regényt hoztam nektek. 

1. David Levithan: Nap nap után
A filmet nem érdemes megnézni, mert teljesen más a könyv. Jobb. Romantikusabb. Annyira szép, hogy sírni tudsz a végén. Szóval csokit és papírzsepit a kézbe, jöhetnek az érzelmek. 

2. Katie D. Anderson: Csók és szájfény
Ez viszont izgalmas, kalandos, de mégis olyan érzés tölt el az olvasása közben, hogy mindenkit megölelnél, annyira jó. Csak ajánlani tudom. Csajos, sminkelősöknek kötelező. 😃

3. Erich Segal: Love story
Jöjjön az első romantikus könyvem amit olvastam. Itt sem marad a szem könny nélkül. De amennyire sírós-pityogós, annyira szép és érzelgős. Imádni való egy kötet. 

💞Top 3 romantikus film
Nincs is jobb mint cuki filmeket nézni. Jöhet a bonbon, egy pihe puha takaró, na meg persze a film. 

1. Bridget Jones
Szokásos, hogy imádom a Bridget Jones összes részét. Nem csak a szerelem, hanem a viccek, a poénok, maga a vígjátékon való röhögés is összehozza az embert. 

2. Only you
Ez volt a második filmem Robert Downey Jr-tól. Most elkalandozunk Olaszországba, Rómába, a sajtok, a jó borok és a nyugalom városába. A film nemcsak szép, de híres helyszíneket, a gyönyörű tájat, az olasz hangulatot is elhozza nekünk. A humor és a szeretet is szép helyet kap. 

3. Meseautó
Lehet a régebbi, vagy az újabb változat, én mindkettőt szeretem. Ez a tipikus magyar, kalandos, izgalmakkal teli filmmel találkozhatunk. Nem igazán téli, de nyáron egy jó limonádé lehet. 

💞Ajándék ötletek
Igen, vannak azok amiket nem lehet kihagyani, szinte már hagyomány. Ilyen pl. : a csokoládé és a virág. De ha valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni a párod, akkor azt ajánlom, hogy engedd szabadjára a fantáziád. Szerintem nincs is jobb mint egy együtt töltött élmény. Lehet akár az egy otthoni mozizás, betakarózva, valami különleges étellel, borral, illatos gyertyával (így a hangulatfény is ki van pipálva). Vagy egy séta az erdőben. Menjetek el a kedvenc helyeitekre ha tehetitek. Ha nagyon extrára vágysz és van rá igényed, akkor egy welness hétvégével is meglepheted párod. Vagy a kedvenc éttermetekben is eltölthettek egy vacsorát. Amit szerettek. 

Mindenkinek további szép napot és boldog Valentin napot kívánok! 
Luca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...