2020. március 29., vasárnap

Retrock-Sorozatok a múltból

Sziasztok kedves Olvasóim! Mivel most legtöbben otthon vagyunk, rengeteg időnk van, sokan unatkoznak is, nincs is jobb mint sorozatokat nézni. Ezért összeszedtem 6+1 avagy 7 sorozatot múltból. 

1. Linda
A Linda sorozat egy lányról szól, aki rendőr és karatézik. Minden ügyet megold, a rendőrség már kikészül a folytonos megodott ügyeitől. Vicces, érdekes, izgalmas, nyomozós. Sokszor nevetünk Tomin, vagy épp Veszprémi Bélát játszó Bodrogi Gyulán. Sok híres magyar színészt ismerhetünk fel. Ha valami izgalmasra vágysz, akkor ez való neked. 

2. Kiváncsi Fáncsi
De sokat néztem én a Kiváncsi Fáncsit. Annyira szerettem. Betekinthetünk az állatok világába, hogyan is telik egy kis elefánt napja. Sok kalandban van része. Egyben azért is olyan jó, mert Halász Jutka szinkronizálta a kis Fáncsikát. Tanulságos is egyben. Nagyon édes történetek összegsége. 

3. Kockásfülű nyúl 
A Marék Veronika tollából szerzett Kockásfülű nyúl is meghódította a gyermekek szívét. Köztük engem is. Itt nem beszélnek, kicsit olyan mint a Varázsceruza, de a kedves dallam, ami az egész mesét végigkíséri, megnyugtat, felvidít mindenkit. 

4. Angyalbőrben
Ezen a sorozaton mindig lehet röhögni, kuncogni, sírva nevetni. A katonák életét közelebbről szemügyre vehetjük. Az egyik nap meghallottam a Retro rádióban, egy beszélgetés folyt az Angyalbőrben keletkezéséről. Nagyon megtetszett ahogy a szavakat hallottam, így kiváncsi lettem, milyen is ez a sorozat. Első látásra beleszerettem. Mindenkinek ajánlom ha valaki akar egyet nevetni. 

5. Dr. Bubó
,,Beszél majd az utókor Dr. Bubóról" bizony beszél, bizony nézi, bizony hallgatja az utókor a bölcs baglyot és annak szavait, tetteit. Szerintem példát vehetünk tőle. Annyi jó idézet, szólás, jó mondat hagyja el a doktor száját, akarom mondani csőrét. Itt van pl. egy: ,,aki nyavalyog, de nem cselekszik, annak nem fáj eléggé". Hogy tanulságos e? Az nem kérdés.

6. Abigél
Az Abigélt először színházban láttam, a legjobb barátnőmmel. Jöttem a hírrel: 
-Képzeld, színházba megyek! 
Erre ő: -Én is! Megyek az Abigélre.
Erre én: -Én is! 
Miután megnéztük a fantasztikus előadást, kiváncsi voltam a sorozatra is. Az is jó élményeket adott. Már csak a könyv hiányzik és készen vagyunk. :-)

+1 Szomszédok
Amiket eddig felsoroltam, azok közül a  Szomszédok a kedvencem. Sok kis történet, egy ház, csomó ember, ezer emlék. Itt aztán nincs nyugalom, mindig történik valami. A humor most sem maradhat el. Tökéletesen bemutatja milyen volt akkor. Mik voltak a problémák, mik voltak a jó dolgok. Egyszer elbarangotunk oda ahol forgatták, annyira csöndes és szép volt minden ahhoz képest, hogy ez egy lakópark. Majd később is elmentünk, de akkor Szomszédok fesztivál volt, dupla csoda. Mindegyik közül ezt ajánlom a legjobban. 

Remélem kedvet kaptatok valamelyikhez. Nem fogtok csalódni bennük, ezt garantálom. Ha nem akarsz lemaradni a további tartalmakról, nyomd meg a rendszeres olvasás gombot! Szép napot mindenkinek! 
Luca

Képek forrása:
Pinterest
Snitt

4 megjegyzés:

  1. Linda! Úristen, de imádtam gyerekként! El sem lehetett rángatni a tévé elől, ha ment a sorozat. De a Szomszédokat, meg a Dr. Bubót is imádtam. A Kíváncsi Fáncsit és a Kockás fülü nyulat viszont egyáltalán nem. Már gyerekként is rendkívül idegesítettek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy te is szereted a Lindát. De jó ezeket olvasni😉

      Törlés
  2. Ja, az Abigélt kihagytam. Én először a könyvet olvastam (többször is), majd a sorozatot láttam. Mindkettőt imádom a mai napig. Itt még SZÍNÉSZEK játszottak, nem idióta ripacsok tömkelege, mint manapság.

    VálaszTörlés

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...