2021. július 5., hétfő

Zoe Sugg: Girl Online- A turné (értékelés)

 

Sziasztok kedves Olvasóim! A mai bejegyzésben Zoe Sugg-tól olvastam ismét a Girl Onine sorozatának a 2. részét. Az első után nagyon kíváncsi lettem rá, hiszen az egy örök emlék marad számomra. Tartsatok velem!

Fülszövege: A 27 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddigi világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.

A Girl online A turné Penny történetének nem kevésbé izgalmas folytatása.

Pár megdöbbentő adat Zoelláról:
6 millió Twitter-követő,
9 millió Instagram-követő,
15 millió YouTube-feliratkozó,
2,5 millió Facebook-like.


Adatok: 
Hány éves kortól ajánlom?  13
Csillagozás: 



Véleményem a történetről és a szereplőkről:
Az első rész maradandó emléket hagyott nekem hátra, amit nagyon élveztem. Mivel akkoriban együtt megvettem mind a kettő könyvet, nem is volt kérdés, hogy tovább olvasom. Zoe stílusa nagyon megtetszett, így nyáron újból elővettem a nagysikerű sorozatát. 
Penny Porter abbahagyta a blogolást, és inkább az iskolára, a távkapocsolatára koncentrált. Majd annyi idő után eljött a nap, amikor találkozott szerelmével, a híres zenésszel, Noah Flynn-nel. A fiú elhívta egy turnéra, ami egész Európában fog folyni. Az út cseppet sem olyannak sikerül, mint aminek Penny elképzelte, ugyanis az elhagyott telefonjáról valaki fotókat küld neki fenyegető levelekkel. Noah pedig egyszerűen nem érti meg azt, hogy a lány csak egy nyugis estét szeretne, hogy együtt legyenek oly sok idő után. Noah hajthatatlan, terveikbe mindig beleszól  a munka. Valami, vagy valaki meg akarja akadályozni, hogy szétváljanak útjaik. De ki? 
A könyv mindvégig arról szól, hogy híresnek lenni nem mindig olyan egyszerű és csodálatos, mint ahogy azt az újságok írják, vagy amit a színpadon látunk. Penny is belecsöppen abba a mókuskerékbe, ahol az emberek fogdossák őt, nem akarnak utat engedni neki, ellopják a holmiját, és a paparazzók furcsa helyzetekben készült képeit sem lehet megúszni. Az a baj, hogy ez nem csak a könyvben van így, hanem a való életben is. Amikor legutóbb voltunk Magna Cum Laude koncerten, egy nem normális ember üres viszkis üveget dobott a színpad irányába, eltalálva vele egy anyuka fejét. Ennél még rémesebb és furcsább dolgok is történtek, ha csak a rajongókra gondolunk. Így teljesen meg tudtam érteni Penny helyzetét.
Azt veszem észre, hogy sok második rész nem éppen a boldogságról szól, hanem szembesíti velünk a problémákat, azt, hogy az életnek milyen kiszámíthatatlan és hullámos útjai elé nézünk sokszor. Gondoljunk csak a Csókfülkére, vagy a Fiúknak akiket valaha szerettem folytatására. Arra, amikor a rózsaszín köd eltűnik, és az egész életszagú lesz. Mások ezeket nem nagyon szeretik, hiszen a regényekben kikapcsolódást remélnek, valaki csak el szeretne szakadni a mi világunktól, a problémáktól, így nem annyira nyerik meg a tetszésüket az efajta megoldások. Viszont én úgy gondolom, hogy nem baj, ha egyszer kétszer arcon csap minket a valóság, mert csak így jövünk rá, hogy milyen is a valódi világ. Így tanulunk hibáinkból. Köszönöm az írónőnek, hogy ezt az arcát is megmutatta a könyvön keresztül. 
Zoe Sugg olyan hangulatosan tud írni, hogy azt egyszerűen nem lehet elfeljeteni. Könnyedén, csajosan. Amennyire kevés könyve is jött ki, olyan jól tud ifjúságit írni. Ha elkezded az egyik művét, nem tudod letenni. Ha majd a húgom is nagyobb lesz, ajánlani fogom neki ezt a sorozatot, mert tényleg ezt a 13-17 éves korosztályt fogja meg. De az idősebbeknek is tartogat meglepetéseket, szóval, bárki olvashatja. Néhol éreztem, hogy túl gyerekes, de a következő mondat pedig olyan volt, ami miatt nem tudom ezt mondani rá. 
Penny aranyos, eszes, jó stílussal megáldott karakter. Gondolatait élmény volt olvasni. A pánik rohamain kívül minden oké volt vele. Szerintem a való világban is nagyon jól kijöttünk volna egymással, mert egy olyan személyiség, aki mindenkinek szimpatikus, hiszen szerénysége nem kölcsönöz neki semmilyen taszító jelleget. 
Noah Flynn itt nem volt önmaga. Biztos nehéz lehet egy turné, úgy hogy közben mindent egyeztetni kell, éjszaka meg mennek a koncertek, és így a magánélet nehezen fér meg a munka mellett. De azért tudhatta volna, hogy hol a határ. Az, hogy jobban bízik a barátjában, mint a szerelmében, nem jó pont. Én mindent megértek, csak úgy, mint Penny, de van ami néha már nekem is sok. 
Összességében ez a rész is jó volt, de az elsőt azért nehéz űberelni. Nagyon örülnék annak, ha a harmadikat is lefordítanák, mert biztos, hogy az is a polcomon kötne ki. Mindenkinek ajánlom, mert egy nagyon jó limonádé.

Kedvenc idézetek: 
"Ki mondta, hogy a kaja nem old meg minden problémát? A kaja és a legjobb barátok hivatalosan is a legjobb kombináció."

"– Azt mondják, minden okkal történik."

"Nincs az élethez egy GPS?"

Véleményem a borítóról:
Zoe könyveihez nagyon jól állnak ezek a pasztell színek. Jó, hogy nem olyan hideg a borítója, mint az előzőnél, a kék esetében. A fényfüzér, vagy inkább ezek a meleg világítások sem maradnak el, ami még ottonosabb hangulatot áraszt. Szívesen látnám magyarországon is kemény borítóval, mert biztos nagyon szép lehet úgy is. 

Hozzá kapcsolódó tábla: 

Ha nem akarsz lemaradni a további tartalmakról akkor nyomd meg a rendszeres olvasás gombot! Szép napot!
Luca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...