2020. április 8., szerda

Tavaszi DIY

Sziasztok kedves Olvasóim! Mivel közeleg a Húsvét, sokan otthon vagytok, esetleg unatkoztok, meg amúgy is szeretitek a DIY bejegyzéseimet, jöjjön a tavaszi DIY! Ha van testvéred, kisebb barátod, vagy gyermeked, fogd be őt is a kézműveskedésbe, mert direkt olyat választottam amit ők is meg tudnak csinálni. 😉

1. Csipesz pillangó 🦋

Hozzávalók:
-fa ruhaszárító csipesz, vagy sima fa csipesz
-ceruza/toll/filctoll/tűfilc
-papír muffin forma/ kör alakú papír

Először is hajtsuk félbe a muffin formát.
Majd azt is félbe. Ezt a két folyamatot csináljuk meg mégegyszer hisz' a pillangónak két szárnya van. ☺️
Rajzoljunk neki arcocskát. Fontos, hogy a kisebbik részen, ott ahol megfogja a ruhákat, arra rajzoljuk. Én ceruzával csináltam, de lehet akár tollal, filcctollal, tűfilccel csak vigyázzazok el ne folyjon. 
Most jön a nehezebb része. A szárnyakat rakjuk be a csiptetős részbe, ahova az arcocskát is rajzoltuk. Ügyeljetek arra, hogy ki ne essen a másik miközben rakod be az egyiket! 
Készen is van a mi kis pillangónk. Ha a szárnyát kör alakú papírból csinálod akkor rajzolhatsz is rá, de szerintem ezt a muffin formával is elvégezhető. Ha ebből a pillangóból többet csinálsz, azt a végét, (amin nincsen ugye az arcocska) egy kifeszített fonalra, hurkapálcára ügyesen beleilleszted, felrakod, akkor szép dísz is lehet a szobádban. De lehet ezzel játszani, vagy csak úgy. Mindenképpen vidám tárgy. 🙂

2. Nyuszi család 🐰
Hozzávalók:
-olló
-wc guriga
-tűfilc/filc/ceruza
-kisebb fehér papír kör (5 forintost körülrajzolva tökéletes)
-kisebb vatta pamacs
-krepp papír
A wc guriga háromnegyedét vágjuk le. Azt amit levágtunk egynegyede (a kisebbik) azt is vágjuk el. Így kapunk egy nagyobb guriga részt és két kicsit guriga részt.
A hagyományos módszerrel mérjük le akkorát a krepp papírból amekkora maga a nagyobb guriga de most nagyon figyelj! Egy minimum 1 centiméteres részt is számolj bele!
Ragaszd rá a levágott krepp papírt!
Majd a felesleget hajtsd be.
Rajzolj a fehér (5 forintos méretű) papír körre arcocskát, és óvatosan ragaszd rá. A hátuljára pedig egy kicsi vatta pamacsot ragassz.
A krepp papírból vágj 2 csíkot!
Majd ragaszd körbe vele a füleket!
Végső lépésünk beletenni a füleket a gurigába a kép alapján. Ha ebből többet csinálsz, kész a nyuszi család. Ez egy mókás, aranyos asztaldísz lehet. Nincs is jobb mint ha olvasásod közben, tevékenységednél ott vannak ezek a cuki mosolygós pofik. 😊

3. Madárkás ajtódísz
Hozzávalók:
-madárkák (lejjebb lesz róla szó)
-olló
-ragasztó stift vagy folyékony
-ceruza
-krepp papír
-nagyobb és egy kisebb tányér
-egy színes papír (nyugi, akinek nincs, az nyugodtan befestheti úgy mint én)
Ceruzával körberajzoljuk a nagyobb, majd belé a kisebb tányért. Ezt kivágjuk. Így olyan lesz mint egy koszorú alapja.
Rajzolhattok ti is madárkát, vagy akár ezt a sablont is kinyomtathatjátok, esetleg számítógépről, tabletről, telóról is átrajzolhatjátok.
A krepp papírból tépkedjünk kicsiket és göngyöljük galacsinná őket. Eközben ragasszuk fel a madarakat a koszorúra.
Majd a madárkák köré ragasszuk fel a galacsinokat. Készen is vagyunk. Szerintem egyszerű, aranyos, vidám a sok szín miatt, nem nehéz, így a kicsik is megtudják csinálni. Mehet ki az ajtóra, falra, vagy ahová szeretnéd. Milyen jó lesz neked és a szomszédnak is ránézni erre a csodálatos kopogtatóra.

Remélem kedvet kaptatok valamelyikhez. Ha megcsináljátok, tegyétek fel instára (már akinek van) és taggeljetek be @csakegyluca névvel. Én majd megosztom az oldalamon és sok emberhez el fog jutni az alkotásaitok (de nem kötelező 😉). Ha nem akarsz lemaradni a további tartalmakról akkor nyomd meg a rendszeres olvasás gombot. Szép napot kívánok!
Luca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...