2020. május 28., csütörtök

Sorozat ajánló

Sziasztok kedves Olvasóim! Azt vettem észre, hogy sokan már "kivégeztek" pár sorozatot. Így meg szeretném mutatni, melyek az én kedvenceim. Hátha te is szereted és újranéznéd, vagy kipróbálnád. 

1. A tanár
Imádom ezt a sorozatot. A tanulók nem átlagos problémáit mutatja be. Tele van poénnal, Nagy Ervin főszereplésével tuti befutó. Akik ugyanebben a helyzetben vannak, mint az éppen abban a részben szereplő gonddal küszködő személy, akkor megnyugtatja nekik, hogy nincsenek egyedül. Mindenre van megoldás. Szerintem fantasztikus. 

2. A mi kis falunk

A Mi kis falunk tökéletesen bemutatja, hogy semmi sem tökéletes. Főleg ebben a faluban. Mindegyik részben van valami kaland, valami izgalom, amitől az ember kiváncsi lesz. Sok viccel tarkítva varázsolja el a nézőt. Tele jó magyar színésszel: Bata Éva, Csuja Imre, Reviczky Gábor, sorolhatnám. Csak ajánlani tudom. 

3. Szomszédok
Ezt már ajánltam már, de annyira jó, hogy nem tudok betelni vele. Eléggé hosszú sorozat, szóval ezt biztos hogy nem végzed ki olyan hamar. Ha szereted az 20. század végét, akkor mindenképpen meg kell nézned. Egy lakótelep, ezer arc, sok élmény. Ebben is vannak poénok. Ha ebben a korban éltél akkor egy kicsit nosztalgikus érzés is elfoghat. Sőt, fix hogy előbújik a régi éned. Nagyon jó és mindig történik valami. 

4. Goldberg család
Ez a sorozat is a "régi" korba vándorol vissza. Egészen a 80-as évekbe. Egy kisfiú, Adam meséli el az életét. Kicsit feldolgozták a kamerákról megmaradt anyagot. Ezzel a családdal mindig történik egy izgalmas dolog. A kedvenc szereplőm benne az anyuka. Annyira jó fej és tipikus mami típus. Itt sem maradhat el a nevetés. 

5. Jófiúk
Egy bűncselekmény és a három rendőr bevetésre kész. Csak épp nem úgy történnek a dolgok ahogy ők akarják. Látszik ezen is hogy tipik magyar, de épp ezért jó. A legjobb az, hogy itt is olyan alakok jelennek meg, akik iszonyat jó színészek: Hevér Gábor, Pokorny Lia, Mihályfi Balázs, Király Dániel, Kovács Panka, Michl Juli, Miller Dávid és még sok sok mindenki. 

6. Linda
Ha még nem lenne elég a rendőrség, akkor tudom ajánlani ezt a nyolcvanas évekbeli sorozatot is. Nem profi, de azért élvezhető. Nagyon izgalmas storyk vannak benne. A nyomozás mindegyik részben ott van. Rejtelmeken keresztül vezet minket míg mi magunk a szereplőkkel együtt rá nem jövünk a titok nyitjára. Görbe Nóra, Bodrogi Gyula, Pécsi Ildikó, Szerednyey Béla főszereplésével lenyűgöző alkotás. 

7. Bátrak földje
Ez is a the best-ek közé tartozik. Annyira minőségi, meg nem mondanád hogy magyar. Jó, talán még is. Ez még jobban visszanyúl az időben. Ez még "szoknyás korszak"-ban játszódik. Szerelem, halál, bűn, titok, pénz, minden van benne. Csodaszép. Én nagyon örülnék annak, ha lenne második évadja. Le a kalappal mindenki előtt aki ezt csinálta, játszotta, kitalálta, vagy segített abban hogy ez elkészüljön.

8. Angyalbőrben
Ezt is sokszor említettem már. Mert annyira imádom. A katonaság jó és rossz vagy épp kétes oldalát mutatja be megfűszerezve egy kis humorral. A Linda ikonikus alakjai is felbukkannak egy két helyen ebben is. Fantasztikus. 

9. Mellékhatás
Hetem egyik fénypontja. Erről is beszéltem már nektek más bejegyzésben. Ez nem éppen az élet habos oldalát adja nekünk. De azért jó, mert kicsit magunkba szállunk, belátjuk hogy, igen, ilyen is van sajnos. Hogy az emberek nem mindig jók, szépek és kedvesek. Itt is izgulhatunk mert a cselekmény jó tempóban robog a megoldás felé. De aztán jön egy csapás, ami felborítja az egészet. Az intro-ja baromi jó és minőségi. 

10. Gilmore girls/Szívek szállodája
Egy korai anya, és az iszonyat okos lánya. Főleg könyvmolyoknak ajánlom, mert sokan magunkra ismerhetünk Rory személyében. A kisvárosban, ahol élnek sok minden történik. De a legjobb mindig a hangulat. Ahogy bemutatják az őszt, a nyárt, a telet és a tavaszt, iszonyat kellemes. Te is átéled, érzed, hogy igen most tavasz van. Minden csupa virág és csillogás. 

11. Segítség itthon vagyok!
Aki megszeretné látni a karantén jó és vicces oldalát annak ezt a sorozatot ajánlom. A Mi kis falunk és a Jófiúk szereplői, ezenkívül még más filmekből válogatott színészekkel teli videochates mini sorozat elrepít minket más emberek otthonába és megmutatja mások hogyan élik át ezt a vírus helyzetet. Igen, magamra is ismertem, mert van amikor abszolút olyan vagyok mint a szereplők. Nagyon vicces és érdekes sorozat. 

Remélem kedvet kaptatok valamelyikhez. Ha nem akarsz lemaradni a további tartalmakról akkor nyomd meg a rendszeres olvasás gombot. Szép napot kívánok! 
Luca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...