2021. május 20., csütörtök

Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek (értékelés)

 

Sziasztok kedves Olvasóim! Ma Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek című könyvéről hoztam nektek értékelést. A nagy sikerű regényből később film is készült The Hating Game címmel, amiben egy olyan kapcsolatot nézhetünk, olvashatunk és követhetünk végig, ami a szeretet és a gyűlölet együttes keverékéről szól. Tartsatok velem!
Fülszövege:

Nemezis ​(fn)

a) Ellenfél, rivális, akit képtelenség legyőzni

b) Valakinek a veszte

c) Joshua Templeman

Lucy Hutton és Joshua Templeman ki nem állhatják egymást. Nem csupán ellenszenvesek egymásnak. Nem épp hogy csak megtűrik egymást. Hanem gyűlölik a másikat. Az sem okoz nekik problémát, hogy ki is mutassák az érzéseiket egy sor rituális, passzív-agresszív játékon keresztül az irodában, ahol egy kiadó társigazgatóinak asszisztenseiként egymással szemben ülve dolgoznak. Lucy nem érti Joshua karót nyelt, ideges, aggályoskodó hozzáállását a munkához. Joshua pedig egyértelműen nem tudja hova tenni Lucy hóbortos ruháit, különcségét és túlzott derűlátását.

Most ugyanazért az előléptetésért versenyeznek, és elszánt küzdelmüket immár semmi sem fékezheti meg. Lucy nem hajlandó meghátrálni, annak ellenére sem, hogy legújabb játékuknak álmai munkája lehet az ára…

Ám pont amikor a köztük lévő feszültség a tetőpontjához közeledik, Lucy rájön, hogy talán nem is utálja a férfit. És talán a férfi sem utálja őt.

Vagy lehet, hogy ez is csak egy újabb játék?

„Tiszta szívből ajánlom.” – Susan Elizabeth Phillips, New York Times bestseller szerző


Adatok:

  • Könyv: Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek
  • Kiadó: Könyvmolyképző
  • Kiadás helye: Szeged
  • Kiadás éve: 2018
  • Oldalszám: 440
  • Kötés: Puhatáblás
  • ISBN: 9789634573739
  • Fordította: Benedek Dorottya
  • Megjelenés időpontja: 2018. november 23.
  • Hány éves kortól ajánlom? +18
  • Csillagozás:


  • Véleményem a történetről és a szereplőkről:
  • A könyvet molyolásom kezdetén, tehát több mint 3 éve néztem ki magamnak, vagyis 3 évig szemezgettem vele. Szín tisztán emlékszem, hogy csak azért érdekelt, mert a főszereplőt Lucynak hívták, ami a Luca angolosítva. Pár hete ott tartottam, hogy nem tudok mit olvasni (tudjátok, mint általában a nőknél a "nem tudok mit felvenni, nincs egy normális göncöm se", de azért a lakás hemzseg a ruháktól). Pont így éreztem magam, amikor a Gyűlölök és szeretek mint egy arkangyal ereszkedett le a felhők közül a kezembe, vagyis a könyvtár által. 
  • Képzeljük el, hogy két kiadó egyesül annak érdekében, hogy egyik se menjen csődbe. Ez a két kiadó ég és föld. Míg az egyikben előírják a vasalt öltönyt, addig a másikban bunkert építhetsz az asztalod köré könyvekből. Két ember, egy férfi és egy nő pont ezekkel az ellentétekkel kerülnek egy szobába, és így is kell dolgozniuk nagyon sok ideig. Ám amikor kijelentik, hogy kiválasztanak egy embert, de csak egyet, aki feljebb kerülhet a ranglétrán, Joshua és Lucy mindent megtesznek a cél érdekében. De mi van akkor, ha a gyűlölet valami egészen más érzést takar?
  • Már az első pár oldalát imádtam, mivel a könyvmolyok egyik álom állását veszi elő, mint téma, a kiadót és azzal kapcsolatos dolgokat, ami végigkíséri az egész történetet. Főbb szerepet kapnak a könyvek, az újítások, a 2018-ban még újdonságnak számító e-könyvek, a korszerűsítés. Egy olyan embernek, mint pl.: nekem, aki nem ismeri a kiadás világát, csak a kész terméket, a regényeket tarthatja a kezében, hatalmas élmény volt ezáltal bekukkantani a kulisszák mögé. Abszolút meghozta a kedvemet a szakmához. 

  • Rengetegszer hallottam már a gyűlöllek, de nem tudok élni nélküled cselekmény szálat. Nem volt újdonság, mégis eltért valamiben a többitől. Talán azért, mert a szereplők tényleg, szívből gyűlölték egymást, nem csak egy kicsit. Ez pedig a remek humorú beszélgetéseket, beszólásokat eredményezte, amiken még a legkomorabb ember is tud nevetni. Ahogy egymást piszkálták, leckéztették meg a másikat, vagy csak ahogy a farkasszem játékot játszották, miközben hülye becenevekkel illette az egyik a kollégáját a másik (Minimuffin), érdekes és vicces volt nyomon követni. Azt meg még jobban, ahogy harcolnak, küzdenek a saját és az előléptetés érdekében. 
  • Egyet mindenképpen megjegyeztem és megszerettem, valakinek a lakását. Ez a valaki, Joshua volt. Az írónő úgy írta le Josh szobáját, mint egy menedéket, egy olyan helyet, mintha abba nem is férfi lakna, hanem egy nő. Stílusos, hangulatos, kedves, tiszta. A tojásfehér falú hálószoba, a rendszerezett konyha, a kényelmes kanapé, mind egy álom lakást írt le, akárcsak Josh munkája. Az ember el sem hinné, hogy egy ilyen hideg és komoly személyiség hogy tud ennyire jól és hangulatosan berendezni egy lakást. 
  • A végéhez haladva tartogatták a legnagyobb eseményt a műben. Sokszor volt szó róla, hogy Josh lassan szeret haladni a dolgokkal, de nem gondoltam volna, hogy annyira lassan, hogy a könyv végén lesz a tetőpont. Viszont, az a sok sok oldal ennek köszönhetően tele volt feszültséggel és szerelemmel. Megtanultuk értékelni a kicsi boldogság- adagokat. 
  • Kép forrása
  • Josh a rend szerető, a tiszta, a komoly, a karakán, a hideg, az ember akinek az ingei minden héten ugyanazok, belül egy nagyon szerethető, különleges figura. Az álarc alatt elrejtett énjét csak Lucy tudja kihozni belőle, de azt nagyon. Igazán összeillenek, és úgy gondolom, hogy ez a szakma jobban áll neki, mint az orvosi. Érdes, nyers férfi, de ha levesszük a maszkot, egy csupaszív, összetört kisfiúra lelhetünk.
  • Kép forrása
  • Lucy egy szeretetgombóc. Szerény, kedves, cuki. Josh szöges ellentéte. Bár, az ellentétek vonzzák egymást... Aranyossága kinézetében, modorában, humorában, egész lényegében rejlik. Josh-sal szemben nem csak egy embernek nyílik ki, hanem mindenkinek. Olyan mint egy nyitott könyv. Bárki olvashat belőle, és a lapok mind tele vannak törődéssel, megértéssel. Ha élő személy lenne, én nagyon szívesen barátkoznék vele, és tudnám, hogy megbízhatok benne. 
  • Összességében lendületes, pörgős, cseppet sem unalmas, kedves és cuki regény. Bárcsak lenne folytatása. Biztos elolvasnám azt is. Minden romantikus kedvelőnek ajánlom, aki egy aranyos történetre vágyik. 

  • Kedvenc idézetek:
  • "A könyvek mindig is egy kis varázslatot jelentettek és fognak jelenteni, valamit, amit tisztelni kell."

  • "– Akkor mondd, merre menjek!
    – A pokolba – nevetek megint.
    – Tehát odavalósi vagy."

  • "Az életben minden attól függ, hogyan nézzük."

Véleményem a borítóról:
Hát igen, a borító. Tetszik az, hogy a két személyiséget elválasztják a színek, ezzel is szemléltetve az ellentétes gondolataikat és jellemüket. Viszont nekem jobban tetszik az eredeti kiadásában. Több abban a fantázia, figyelem felkeltőbb. Itt pedig azon teljesen ki vagyok akadva, hogy a regény többször hangoztatja, hogy Joshnak mennyire szép kék szeme van. Na most...ez hol kék? Az apróbb részletekre is oda kell figyelni egy jó borító elkészítésénél, mert nagyon tudja bökni az olvasó csőrét egy ilyen kicsi hiba is. 

  • Ha nem akarsz lemaradni a további tartalmakról akkor nyomd meg a rendszeres olvasás gombot! Szép napot!
    Luca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...