2021. szeptember 10., péntek

Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek! (értékelés)

 

Sziasztok kedves Olvasóim! A mai bejegyzésben A fiúknak akiket valaha szerettem második részét olvastam el. Meglepődtem, ugyanis nagyon eltért a filmtől, de ettől lett még izgalmasabb. Tartsatok velem!

Fülszövege: Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A New York Times bestseller, A fiúknak, akiket valaha szerettem elbűvölő és őszinte folytatásában a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.

Adatok: 
Hány éves kortól ajánlom? 
Csillagozás: 


Véleményem a történetről és a szereplőkről:
Nagyon kíváncsi voltam hogyan folytatódik a történet, ugyanis a lezárás nem egészen úgy sikerült, mint azt a filmben is mutattak. Tetszett, hogy lehetett mit várni. A szereplők nagyon a szívemhez nőttek, szóval ha szó szerint ugyanaz lenne leírva, mint ami a filmben is volt, akkor is a kezembe venném. 
Minden kapcsolatban vannak lejtők, amikor a szerelmesek problémába ütköznek. Ehhez nem kell 7 év, hogy elkövetkezzen a húzós időszak. Lara Jean és Peter Kavinsky is belecsöppen ebbe a szinte ördögi körbe, amiből csak együtt tudnak kijönni. Lara Jean már a jövőn gondolkodik, miközben Peter nem jutott még mindig túl előző kapcsolatán. Exe folyamatosan hívogatja, és azt szeretné, hogy minden nap átjöjjön hozzá a fiú. Lara Jean-nek úgy tűnik, mintha ez még mindig szerelem lenne, de kiderül, hogy családi okok miatt találkozgatnak. Eközben a lány összefut elfeledett szerelmével, John-nal. Ha ez nem lenne elég, ugyanazon a munkahelyen kezdenek el dolgozni, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A lánynak döntenie kell. Peter, akiben megbízik, de egyes helyzetekben kételkedik, vagy John, akinek természete elrabolja a szívét.
Úgy gondolom, hogy rengeteget lehet tanulni ebből a regényből. Elsőre úgy tűnhet, hogy egy tök átlagos tini story, ami az idősebbeket talán már untathatja, de nem! Abszolút hétköznapi témákat, problémákat vesz elő, amik valóban jelentkezhetnek egy 16-17 éves korában. Vegyük például a titokban felvett, és az internetre feltöltött videót, ami egy 18 pluszos tartalmat mutat, miközben a valóságban nem is történt az, ami a felvételen látszik. Olyan, mintha Jenny Han megsúgta volna a könyvön keresztül a megoldást, hogy mit csinálj akkor, ha ilyesmi történik veled, csakúgy, mint Lara Jean-nel. Elvégre a közösségi média, az azon történő zaklatások és az ehhez hasonlók nagyon nagy problémák a mai világban. 
A LOL könyvekhez tudnám ezt a trilógiát hasonlítani. Minden helyzetben segít az olvasónak helyre tenni az életét, vagy egy kicsit elgondolkodtatni. 
Az írónőt eleve szeretem, mert egy nagyon aranyos személy, akinek csupa szíve van, de most még nagyobbat nőtt a szememben, hogy felhozta ezeket a témákat. 
Az iskola kezdés miatt eléggé feszült voltam a hetekben, de amikor elővettem a könyvet, elszállt minden problémám. Jó volt kikapcsolódni. Teljesen ellazított, és szerintem sokan vannak még így vele. Egyszerre szerettem volna megölelni az egész világot, és elmenni Lara Jean-hoz beszélgetni. Elrepített egy teljesen más világba. Nagyon jó volt. 
Ezerszer mondom, hogy olyan kapcsolatot szeretnék majd, olyan kémiát, ami Peter Kavinsky és Lara Jean között van minden ellenére. Nem tudom máshogy leírni, csak úgy, hogy álompár. Annyira álompár, hogy egy Nicholas Parks-os szerelmes pár sem érne a nyomukba. Na jó, talán Allie és Noah Calhoun, de más nem.
A hangulata minden embert megfog. Tipikus bekuckózós olvasmány. Egy tea a kézbe, mellé még Peter kedvenc étele, vagyis fahéjas pirítós, háttérben a To all the boys before I love You soundtrackkel, és meg is van a tökéletes hangulat. Nem egy nagy dolog, mégis remek program.
Peter Kavinsky életem szerelme xd. Aranyos, megértő. Jó, azért ebben a részben nem a kedvencem, és én is észhez térítettem volna pillanatokban, de amúgy szerintem egész jó ember. Remek színészt találtak hozzá. 
Lara Jean cuki, nagyon jó természetű lány. Mindig próbálja a jó oldalát nézni mindennek, de azért nem hülye, hogy ne vegye észre azt, amit mások el akarnak takarítani a szeme elől. Remek karakter, az egyik kedvencem. 
Összességében nehéz lekőrözni az elsőt, de ez is tetszett. Fordulatos, romantikus, és kedves, kellemes olvasmány volt. Mindenképpen kiveszem a könyvtárból a következő részt is. Csak ajánlani tudom.

Kedvenc idézetek: 
"Az emberek ki-be sétálnak az életünkben. Egy ideig ők jelentik számunkra a világot, ők a mindeneink. Aztán egy nap már nem azok. Nem lehet előre megmondani, meddig lesznek a közelünkben."

"Van egy koreai szó, amit a nagyi tanított. Jung. Két ember közti kapcsolatot jelent, aminek nem lehet véget vetni, még akkor sem, ha a szeretet gyűlöletbe fordul. Akkor is élnek benned a régi érzelmek, sosem tudod a másikat teljesen lerázni magadról, a szívedben megmarad a másik iránt érzett gyengédség."

"A homlokomat ráncolom. Nem randizós típus? Az meg mégis milyen? Valamilyen gombaszerű teremtmény, aki csak ül otthon a félhomályban, mohásodva."

Véleményem a borítóról:
Csajos, jó hangulatú, ha angol lennék, mindenképpen így jellemezném: so pretty. 

Ha nem akarsz lemaradni a további tartalmakról akkor nyomd meg a rendszeres olvasás gombot! Szép napot!
Luca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...