2021. május 10., hétfő

Anne L. Green: Arcátlan csábító (értékelés)

Sziasztok kedves Olvasóim! Van egy könyv, amit minden egyes alkalommal megnéztem minden könyvesboltban és nagyobb üzletben, akárhányszor is mentünk. Nagyon vágytam arra, hogy elolvashassam és a napokban, hetekben meg is történt. Ez az Arcátlan csábító, a Csábító sorozat első része. Tartsatok velem!

Fülszövege:

Minden ​történetnek több oldala van, ahogy minden embernek több arca

Olivia Clark évek óta behajtóként éli mindennapjait. Tartozások behajtása az élete, ami olykor magánnyomozással jár. Szereti a munkáját, de idővel kezd belefásulni, míg egy napon a barátnője a segítségét nem kéri. Valaki titokzatos módon visszaél a férje személyazonosságával. Olivia elszánt kutatásai egy rejtélyes férfihoz vezetnek, aki nagylelkűen felajánlja a segítségét.
Thomas, Carl vagy Niko? A valódi nevét senki nem ismeri, egy vérbeli kaméleon. Nem más ő, mint egy hivatásos csaló, aki a „munkája” során különböző személyiségeket vesz fel, mindig más-más figura bőrébe bújva. Igazi átváltozóművész, de az örökös szerepjátéknak köszönhetően már ő maga sem biztos abban, hogy ki is ő valójában.
A szálak egymásba futnak, a titkokról lehull a lepel, Olivia és Niko pedig zűrös csalási ügyek kellős közepén találják magukat.
De hogy ki melyik oldalon áll, abban már egyikőjük sem lehet biztos.

Az Arcátlan csábító a Csábító-sorozat első része. Olivia és Niko története az Érzéki csábító és a Végzetes csábító című kötetben folytatódik.

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015-ös év elsőkönyves felfedezettje. Regényeiben szereti az egyedi fűszerezést, a pikáns párbeszédeket, a fülledt vagy izgalmas jeleneteket. Legújabb, fordulatokkal teli írását valós események ihlették. Ebben a szenvedélyes és váratlan bonyodalmakban bővelkedő, modern kori romantikus történetben semmi nem az, aminek látszik.


Adatok:

  • Könyv: Anne L. Green: Arcátlan csábító
  • Kiadó: Álomgyár
  • Kiadás helye: Budapest
  • Kiadás éve: 2020
  • Oldalszám: 420
  • Kötés: Puhatáblás
  • ISBN: 9786155763656
  • Hány éves kortól ajánlom? +18
  • Csillagozás: 


  • Véleményem a történetről és a szereplőkről:
  • Mindig megnéztem ezt a könyvet az összes könyvesboltban. Nagyon el szerettem volna olvasni, de sosem tudtam rávenni magam, hogy megvegyem, így hát kivettem azzal a lendülettel, ahogy kinyitott a könyvtár. Furcsa volt olyat olvasni, amiért vagy fél évet epekedtél. Ilyenkor az ember azt hiszem egy nagy áttörést szeretne tapasztalni. Magasra teszi a lécet, és azt akarja, hogy minimum egy Harry Potterhez hasonló hatást érjen el nála az adott könyv. De vajon nálam is meg volt ez a hatás?
  • Oliva Clark egy behajtó. Barátnője egy bizalmas ügyet bíz a számára, azt szeretné, hogy derítse ki, ki él vissza a férje jogaival, ki használja a férje személyazonosságát. Mikor a csaló házába ér, egy férfit talál ott. A férfi valójában maga a csaló, de egy félreértés folytán Olivia azt hiszi, hogy a pasas is nyomozó. Ezt kihasználva Niko, a csaló, belemegy a játékba saját érdekében. Elkezdenek találkozgatni és Via rájön az igazságra. De mi van akkor, ha Niko-t ahelyett, hogy börtönbe vezetné, segítségként használná fel a munkahelyével kapcsolatban? Egyezséget kötnek. Majd szépen nem csak a munkaviszony alakul ki közöttük, hanem valami egészen más.
  • A regényt két szemszögből tekinthetjük meg. Niko és Olivia szemszögéből. Szeretem az olyan regényeket, ahol két szálon fut az egész. Főleg ha az egyik szereplő fiú, a másik meg lány. Mindig érdekes belelesni az ellenkező nem gondolataiba. Vajon hogyan vélekednek egyes tereken, dolgokon? Hogyan reagálnak egyes helyzetekre. 
  • Egy nem megszokott történettel találkozhatunk. Sokszor hallunk olyanokról, amikor munka közben jönnek össze a párok, vagy veszélyes helyzetekben, de ritka a jó vs rossz helyzet. Főleg ha az egyik vadászik a másikra és bármelyik pillanatban meggondolhatja magát. Ezért is volt annyira izgalmas. Meg az utálatból kifejlődő romantikus szál is felkelti az emberek figyelmét. 
  • Bárhonnan is nézzük, az írónő egy nagyon jó storyt adott a kezünkbe. Egyszerű, már-már hétköznapi cselekményekkel, vagy inkább hangulattal ellátva, de mégis annyi különbséggel, hogy a fordulatok egyáltalán nem hétköznapiak. Tehát ez egy hétköznapi nem hétköznapi könyv. 
  • A magányos, de még magának sem bevalló Olivia erős, komoly jelleme és a merész, bátor, de belül romantikus Niko páros a legideállisabb egy szerelmes párnak. Annyira filmszerű az egész, hogy esküszöm szívesen mutatnám meg a nem olvasó embereknek is mozivásznon. Amikor családtagjaimnak elmeséltem, hogy miről szól, anyukám azt felelte: hú, de megnézném ezt, ha lenne filmben. Ez azt jelenti, hogy Anne L. Green olyan kortárs művet adott nekünk, ami  még azoknak a fantáziáját is megmozgatja, akik nem élnek rendszeresen a regények, lapok és borítók világában. Le a kalappal. 
  • Amikor olvastam, nagyon el voltam foglalva, így egy dolgot nem kedveltem benne, a leíró részeket. Sosem voltak a kedvenceim, és valószínüleg nem is lesznek. Rosszkor találtak meg, viszont a párbeszédek jók voltak. Ahogy egymást csipkedte Niko és Via a szavakkal, egyszerűen vicces volt. A humor sokszor játszott fő szerepet. Meg az is, amikor a szereplők beszámolnak a nevetni való részeknél (pl.: paradicsomszósznál :-D)
  • Olivia belevaló, okos csaj, aki nehezen tud befogadni az életébe embereket. Viszont Niko a legjobb oldalát hozza ki belőle. A családja mindig visszatartja, de ő még így is helytáll, és megy arra, amerre neki a legjobb. Nagyon szerethető és kedvelhető szereplő. 
  • Niko nem éppen a követendő példa, de egyes részeknél nagyon kedves volt. Sőt, cuki és gondoskodó. Nehéz leírni a tulajdonságait, mert mindennek a hátterében ott van az a szó, hogy csaló. Ez az összes jó tettét beárnyékolja, így nehezen lehet megbízni benne. Ebben az esetben abszolút egyet tudok érteni Via oldalával, és azzal, hogy egy ehhez hasonló életű embert én sem engednék be egyik napról a másikra a lakásomba. 
  • Összességében izgi, aranyos, humoros. Egyszerű, mégis van benne valami eltérő és különleges. Mindenképpen el szeretném olvasni a következő részét, a folytatását. Kíváncsi vagyok hogyan alakulnak tovább a dolgok. Minden romantikus kedvelőnek csak ajánlani tudom. 

Kedvenc idézetek: 
"– Van haragosa? – faggattam.
– Viccel velem? Csak az van – horkantam fel."

"Nincs olyan álarc, amelyik félre ne csúszna néha."

"Maradj minden körülmények között önmagad."

Véleményem a borítóról:
Aki romantikus megszállott, az tudhatja, hogy a nőket úgy lehet a leginkább csábítani egy könyvvel, ha a borítóján minimum egy férfi szerepel. Nos, itt nagyban láthatjuk a kedves Nikot. Nem csak ő, de a borító is egy csábító, viszont nem arcátlan. Mindenképpen odavonzza az emberek figyelmét. Ez a piros-fekete-szürke kombó pedig nagyon elegáns hatást kölcsönöz. 

Remélem kedvet kaptatok a könyvhöz. Ha nem akarsz lemaradni a további tartalmakról akkor nyomd meg a rendszeres olvasás gombot! Szép napot!
Luca

Képek forrása: pinterest, saját, moly.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (étékelés)

  Sziasztok kedves Molyok! Legújabb bejegyzésemben egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amiről sose gondoltam volna, hogy valaha is ...